Listopad 2016

Dietní cukroví - perníky z celozrnné mouky a bez cukru

20. listopadu 2016 v 9:12 | Shagy |  Co jíst
  • Do misky dáme 2 vajíčka, 40g stevie, 2 čajové lžičky perníkového koření, 1 čajovou lžičku skořice, 2 polévkové lžíce medu a kakao na obarvení.
  • Vše smícháme, poté přidáme 280g žitné mouky.
  • Znovu smícháme a z hmoty uhněteme těsto, které potom vložíme minimálně na 30 minut odležet do ledničky.
  • Po vyndání z ledničky těsto rozválíme a vykrajujeme.
  • Perníčky dáme na plech s pečícím papírem a můžeme je potřít kokosovým olejem, či vajíčkem, díky čemuž se na povrchu perníčků vytvoří zlatavá barva.
  • Pečeme 10-15 minut při 150-200 stupních Celsia.